Receptbeskrivning
Ichigo daifuku
Ingredienser
för
2 dl shiratamako
0.8 dl socker
2 dl vatten
katakuriko (japansk potatisstärkelse, kan bytas mot majsstärkelse)
jordgubbar (avsnoppade och tvättade)
5 dl anko/tsubushian (söt röd bönpasta)
0.8 dl socker
2 dl vatten
katakuriko (japansk potatisstärkelse, kan bytas mot majsstärkelse)
jordgubbar (avsnoppade och tvättade)
5 dl anko/tsubushian (söt röd bönpasta)
Beskrivning
Blanda shiratamako, socker och vatten i en mikrosäker skål. Täck med plastfolie, gör några små hål och värm i mikron på 160W 1 min. Rör om och upprepa 5ggr.
Under tiden lägg ut en bit plastfolie på bänken, strö katakuriko över. Dela smeten (mochin) i bollar lika stora som en pingisboll ungefär. Bred ut bollarna över stärkelse och låt svalna. Täck under tiden jordgubbarna i söt bönpasta och forma till bollar. Baka in de söta bollarna av bönpasta i mochin.
Under tiden lägg ut en bit plastfolie på bänken, strö katakuriko över. Dela smeten (mochin) i bollar lika stora som en pingisboll ungefär. Bred ut bollarna över stärkelse och låt svalna. Täck under tiden jordgubbarna i söt bönpasta och forma till bollar. Baka in de söta bollarna av bönpasta i mochin.
Visningar: 526
Inlagt 2013-07-11 17:53:45

