Receptbeskrivning

Stekt kyckling med äppel-potatissallad

Ingredienser för
1 kg färskpotatis
1 salladslök salladslök
2 äpplen
3 dl gräddfil
2 tsk salt
2 svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 msk flytande margarin
grönsallad
bröd


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och småtärna äpplena.
Blanda gräddfilen med lök och äpple och smaksätt med hälften av saltet och svartpepparn.
Låt potatisen rinna av och skär den i skivor. Blanda ner potatisen i gräddfilen.
Klyv kycklingfilén så att det bildas två tunna filéer. Stek filéerna i margarinet ca 3 minuter per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med resten av saltet och pepparn.
Servera kycklingen med potatissalladen, grönsallad och bröd.

För alla
Rätten innehåller laktos och mjölk.
Gör laktos- och mjölkfri: Byt ut gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) och stek kycklingen i mjölkfritt margarin eller olja.

Visningar: 331
Inlagt 2012-01-31 15:02:54