Receptbeskrivning

Knäckebröd *jäst*

Ingredienser för
50 g jäst
0.5 l havremjölk eller valfri mjölk
2 tsk salt
2 tsk stött kummin eller fänkål
6 dl extra grovt rågmjöl till utbakning
6 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl till utbakning
kruskavel


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 275°. Rör ut jästen i ljummen mjölk. Blanda samman mjöl, salt och kummin eller fånkål. Rör ner i degspadet, lite i taget. Arbeta samman till en deg.
2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dessa till bullar och låt jäsa i 25 minuter. Kavla först ut tunna brödkakor med en slät kavel. Kavla sedan kakorna med en kruskavel.
3. Baka bröden i ugnen i 8–10 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt kallna på ett galler och förvara brödet torrt.

Visningar: 170
Inlagt 2013-07-13 09:22:51