Receptbeskrivning
Hembakat knäckebröd med pumpafrö *jäst*
Ingredienser
för
2.5 dl ljummet vatten
10 g färsk jäst
1.5 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk honung
0.5 tsk salt
pumpafrö att toppa med
sesamfrön att toppa med
flingsalt att toppa med
10 g färsk jäst
1.5 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk honung
0.5 tsk salt
pumpafrö att toppa med
sesamfrön att toppa med
flingsalt att toppa med
Beskrivning
1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet i en stor bunke.Â
2. Tillsätt resten av ingredienserna förutom fröna som knäckebrödet ska toppas med.
3. Låt jäsa 1 timme.
4. Kavla ut degen tunt och lägg på smörad plåt.
5. Pensla med vatten och strö frön och flingsalt på.
6. Baka av i 225 grader tills knäckebrödet fått färg, ca 5 minuter.
2. Tillsätt resten av ingredienserna förutom fröna som knäckebrödet ska toppas med.
3. Låt jäsa 1 timme.
4. Kavla ut degen tunt och lägg på smörad plåt.
5. Pensla med vatten och strö frön och flingsalt på.
6. Baka av i 225 grader tills knäckebrödet fått färg, ca 5 minuter.
Visningar: 119
Inlagt 2013-07-13 09:21:21

