Receptbeskrivning
Hembakat knäckebröd med fina frön *jäst*
Ingredienser
för
25 g jäst
2 dl vatten, 37°c
0.5 dl olja
0.5 tsk salt
1 msk brödkrydda (färdig blandning)
3 msk krossat linfrö
4 dl grovt rågmjöl
1 dl bovetemjöl
svarta & vita sesamfrön
solroskärnor & psylliumfrön
rosmarin & chiliflakes
dillfrö & fänkål
2 dl vatten, 37°c
0.5 dl olja
0.5 tsk salt
1 msk brödkrydda (färdig blandning)
3 msk krossat linfrö
4 dl grovt rågmjöl
1 dl bovetemjöl
svarta & vita sesamfrön
solroskärnor & psylliumfrön
rosmarin & chiliflakes
dillfrö & fänkål
Beskrivning
1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten
2. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, mjöl och linfrö.
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
4. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 4 bitar. Rulla en degbit i taget till en bulle.
5. Strö rikligt med mjöl på ett bakplåtspapper och kavla ut en bulle i taget till en mycket tunn kaka, beräkna 1 kaka/plåt.
6. Sedan ska kakorna naggas tätt med brödnagg eller gaffel.
7. Lägg kakorna efter hand på plåtar eller bakplåtspapper. Pensla med filmjölk och strö på topping.
8. Grädda i mitten av ugnen 4-5 min, passa brödet så att det inte blir bränt.
2. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, mjöl och linfrö.
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
4. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 4 bitar. Rulla en degbit i taget till en bulle.
5. Strö rikligt med mjöl på ett bakplåtspapper och kavla ut en bulle i taget till en mycket tunn kaka, beräkna 1 kaka/plåt.
6. Sedan ska kakorna naggas tätt med brödnagg eller gaffel.
7. Lägg kakorna efter hand på plåtar eller bakplåtspapper. Pensla med filmjölk och strö på topping.
8. Grädda i mitten av ugnen 4-5 min, passa brödet så att det inte blir bränt.
Visningar: 425
Inlagt 2013-07-13 09:20:51

