Receptbeskrivning
Julknäcke à la ernst
Ingredienser
för
3 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
0.5 dl linfrön, hela
0.5 dl valnötter, hackade
0.5 tsk hjorthornssalt
1 msk mörk sirap
2 dl vatten
0.5 dl vita sesamfrön, orostade
flingsalt efter tycke och smak
ev. anis och/eller fänkålkrydda
2 dl vetemjöl
0.5 dl linfrön, hela
0.5 dl valnötter, hackade
0.5 tsk hjorthornssalt
1 msk mörk sirap
2 dl vatten
0.5 dl vita sesamfrön, orostade
flingsalt efter tycke och smak
ev. anis och/eller fänkålkrydda
Beskrivning
1. Blanda alla de torra ingredienserna (rågmjöl, vetemjöl, linfrön, valnötter och hjortronsalt) i en bunke.
2. Häll sedan i sirapen och vattnet och blanda ordentligt. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i fyra.
3. Tryck ut degen med händerna först och kavla den sedan tills den är riktigt tunn. Strö flingsalt och sesamfrön över degen och kavla in dessa i degen.
4. Lägg ett bakplåtspapper på bakplåten. Rulla upp den tunna degen på kaveln och rulla ut den på bakplåtspappret. Ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5-10 minuter.
Tips!
Prova gärna att strö på anis och/eller fänkål istället för sesamfrön. Smakar sanslöst gott!
2. Häll sedan i sirapen och vattnet och blanda ordentligt. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i fyra.
3. Tryck ut degen med händerna först och kavla den sedan tills den är riktigt tunn. Strö flingsalt och sesamfrön över degen och kavla in dessa i degen.
4. Lägg ett bakplåtspapper på bakplåten. Rulla upp den tunna degen på kaveln och rulla ut den på bakplåtspappret. Ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5-10 minuter.
Tips!
Prova gärna att strö på anis och/eller fänkål istället för sesamfrön. Smakar sanslöst gott!
Visningar: 587
Inlagt 2013-07-13 09:20:00

