Receptbeskrivning
Ernsts hasselnötsknäcke *jäst*
Ingredienser
för
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 tsk salt
1 l grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
2 dl hasselnötter, hackade
5 dl ljummet vatten
4 tsk salt
1 l grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
2 dl hasselnötter, hackade
Beskrivning
1. Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vatten.
2. Tillsätt salt, rågmjöl, vetemjöl, och hasselnötterna. Knåda ihop till deg. Låt jäsa under duk ca 1 timme.
3. Ta upp degen när den fått dubbel storlek. Forma till ca 20 bullar. Kavlas ut på bakbord med kruskavel.
4. Grädda i varm ugn ca 250 grader i ca 10 minuter.
2. Tillsätt salt, rågmjöl, vetemjöl, och hasselnötterna. Knåda ihop till deg. Låt jäsa under duk ca 1 timme.
3. Ta upp degen när den fått dubbel storlek. Forma till ca 20 bullar. Kavlas ut på bakbord med kruskavel.
4. Grädda i varm ugn ca 250 grader i ca 10 minuter.
Visningar: 159
Inlagt 2013-07-13 09:19:08





.jpg)
0 min