Receptbeskrivning
Hembakat knäckebröd *jäst*
Ingredienser
för
5 dl mjölk
25 g jäst
3 msk honung
180 g rågmjöl (ca 5 dl)
80 g dinkelmjöl fullkorn (1 1/2 dl)
0.5 dl surdeg rågsur (om de finns)
1.5 tsk salt
300 g rågmjöl (ca 5 dl)
100 g vetemjöl (ca 2 dl)
25 g jäst
3 msk honung
180 g rågmjöl (ca 5 dl)
80 g dinkelmjöl fullkorn (1 1/2 dl)
0.5 dl surdeg rågsur (om de finns)
1.5 tsk salt
300 g rågmjöl (ca 5 dl)
100 g vetemjöl (ca 2 dl)
Beskrivning
Ca 14 runda kakor:
1. Värm mjölken till fingervärme. Rör ut smulad jäst och honung i mjölken. Tillsätt mjölet (och rågsurdeg om det finns tillgängligt). Täck över med bakduk och låt stå ca 40 minuter.
2. Blanda ner salt, rågmjöl och sist vetemjöl i fördegen. Forma degen till 14 runda bullar.
3. Värm ugnen till 220 grader.
4. Kavla ut varje rund bulle till en tunn kaka. Nagga dem och stick eventuellt ut ett hål i mitten.
5. Grädda dem två och två i ugnen i 5 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda i ytterligare 7–10 minuter tills brödet fått fin färg och blivit hårt.
Recept: Bagarna på Rosendals Trädgård
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Värm mjölken till fingervärme. Rör ut smulad jäst och honung i mjölken. Tillsätt mjölet (och rågsurdeg om det finns tillgängligt). Täck över med bakduk och låt stå ca 40 minuter.
2. Blanda ner salt, rågmjöl och sist vetemjöl i fördegen. Forma degen till 14 runda bullar.
3. Värm ugnen till 220 grader.
4. Kavla ut varje rund bulle till en tunn kaka. Nagga dem och stick eventuellt ut ett hål i mitten.
5. Grädda dem två och två i ugnen i 5 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda i ytterligare 7–10 minuter tills brödet fått fin färg och blivit hårt.
Recept: Bagarna på Rosendals Trädgård
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 119
Inlagt 2013-07-13 09:18:20






45 min