Receptbeskrivning
Ljummen färskpotatissallad med vinägrett på bakad vitlök
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
2 kg små färskpotatisar (tvättade) 2 msk rapsolja
1 tsk salt
3-4 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
2 askar färska sockerärter (à 150 g)
2 msk sesamfrön
vinägrett
2 msk vitvinsvinäger 2 dl rapsolja
2 msk flytande honung
0.5-1 krm chilipeppar
0.5 msk sesamolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Blanda potatisen med olja och salt i en långpanna. Lägg vitlöksklyftorna med skalet kvar i långpannan. Rosta mitt i ugnen 15–20 minuter, tills vitlöken känns mjuk och potatisen är genomstekt. Strimla salladslöken. Ta bort vitlöken från pannan och lägg åt sidan. Blanda ner sockerärter, salladslök och sesamfrön i långpannan med potatisen. Fortsätt att tillaga i ugnen ca 5 minuter. Vinägrett: Skala och mosa vitlöken till en puré i en bunke. Rör ner vinäger och olja under omrörning. Blanda i honung, chili, sesamolja, salt och peppar. Blanda potatisen med vitlöks- och honungsvinägretten. Servera salladen ljummen. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 496
Inlagt 2013-07-13 15:47:16






0 min