Receptbeskrivning
Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
150 g potatis (mjölig sort) 6 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
3 msk konc grönsaksfond
500 g vit sparris
2.5 dl vispgrädde
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
gräslök till garnering
Beskrivning
Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär resten i bitar. Koka potatisen med vatten, vin och fond i en kastrull ca 8 minuter. Tillsätt sparrisen och koka ytterligare ca 5 minuter, tills sparrisen är mjuk. Ta från värmen och mixa slätt med stavmixer eller i matberedare. Sila soppan genom en finmaskig sil. Rör ner grädden. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ soppan i kylen tills den är kall. Tillsätt ev lite kallt vatten vid servering om soppan känns tjock. Servera gärna i snapsglas tillsammans med Västerbottenschips. Garnera med finhackad gräslök. För alla Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Visningar: 604
Inlagt 2013-07-13 15:46:57

