Receptbeskrivning
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
700 g fryst, tinad laxfilé i bit med skinn 300 g rödbetor
0.5 dl salt
0.5 dl socker
0.5 dl brännvin (kan uteslutas)
10 skivor kavring
1 ask färskost med pepparrot (à 125 g)
1 citron
rödbetsskott eller dill
Beskrivning
Skala och grovriv rödbetorna. Lägg laxsidan på ett stort fat med kant. Gnid in laxens köttsida med salt. Strö översocker. Sprid ut rödbetan över laxen och klappa in den i laxen. Droppa brännvinet över laxen. Täck fatet med plastfolie och lägg gärna några tyngder på. Låt stå i kylen ca 2 dygn. Skrapa försiktigt bort rödbetorna Skär laxen i så tunna skivor som möjligt. Kantskär brödet och dela varje skiva. Bred på färskosten. Forma laxen till rosor. Lägg laxen på brödet, finriv lite citronskal över och garnera med rödbetsskott eller dill. För alla Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt färskostalternativ.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt färskostalternativ.
Visningar: 903
Inlagt 2013-07-13 15:47:43

