Receptbeskrivning
Yoghurtpannacotta med jordgubbar
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
2 gelatinblad 1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 dl matyoghurt (10 %)
topping
2 l jordgubbar 2 msk socker
1 dl balsamvinäger
citronmeliss
Beskrivning
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull. Ta från värmen. Ta upp vaniljstången och rör ner gelatinbladen i gräddsmeten. Rör ner yoghurten. Fördela smeten i 10 små glas/formar (för 10 port). Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Topping: Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Koka socker och balsamvinäger i en kastrull till sirapslik konsistens ca 4 minuter, passa noga så att det inte bränns. Häll den reducerade balsamvinägern över jordgubbarna och blanda runt försiktigt. Toppa pannacottan med jordgubbar och citronmeliss. För alla Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot ris-, havre eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot ris-, havre eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.
Visningar: 346
Inlagt 2013-07-13 15:28:58






0 min