Receptbeskrivning
Mazarintårta med lemoncurd och bär
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl) 3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2.25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen
fyllning
4 dl vispgrädde 2.5 dl kvarg (10 %)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk lemon curd (Ã 320 g)
garnering
björnbär blåbär
ätliga blommor
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker riktigt luftigt med elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal och citronjuice. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten med en slickepott. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda ner kvarg och florsocker.˜ Ansa och skiva jordgubbarna. Dela tårtbottnen i en över- och underdel. Bred på lemoncurden, lägg på jordgubbarna och 1/4 av gräddröran. Lägg på överdelen. Garnering: Fördela resten av gräddröran över och runt tårtan. Garnera med björnbär, blåbär och ätliga blommor. För alla Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: baka eller köp en glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde, matfett och färskost, t ex kvarg från Valio.
Gör glutenfri: baka eller köp en glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde, matfett och färskost, t ex kvarg från Valio.
Visningar: 852
Inlagt 2013-07-13 15:47:56






0 min