Receptbeskrivning

Sanfran-quinoasallad med mango

Ingredienser för
ingredienser
4 dl quinoa
1 dl gul eller röd chilifrukt (t ex spansk peppar
4 salladslökar
2 påsar babyspenat (á 65 g)
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 stor, mogen mango
2 lime
1 mogen avokado
50 g fetaost
1 ask smörgåskrasse
4 msk naturell yoghurt
4 msk olivolja
1.5 tsk salt
1 krm peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lägg quinoan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker och lite till. Koka under lock 15 minuter. Häll av och skölj den i kallt vatten. Låt rinna av väl.  Dela och kärna ur chilin. Strimla chili och salladslök. Mixa chili, salladslök, spenat, koriander och mynta (spara några blad till garnering) med stavmixer eller i blender tills det är finhackat.  Dela, kärna ur och skär mangon i cm-stora bitar. Blanda quinoan med spenathacket färskpressad limejuice, olja, salt och peppar.  Lägg upp quinoan på ett fat och strö över mangon. Dela och kärna ur avokadon. Använd en tesked för att gröpa ut innehållet i små bitar över salladen. Smula över fetaosten, strö över mynta och klippt krasse. Klicka över yoghurt. För alla Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.

Visningar: 507
Inlagt 2013-07-13 15:27:07