Receptbeskrivning

Rökig karré med ananas- och bönsalsa

Ingredienser för
ingredienser
800 g benfri fläskkarré
mjuka och hårda tacoskal
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
svart bönsalsa
1 förp svarta bönor (à 400 g)
0.5 färsk ananas (.5 ananas motsvarar ca 500 g)
1 röd paprika
2 salladslökar
150 g fetaost
rökig glaze
1 dl flytande honung
1 tsk liquid smoke (rökextrakt på flaska)
2 msk soja
0.5 tsk chiliflakes (.5 tsk motsvarar 1 hackad färsk
1 msk olja
1 tsk salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Bönsalsa: Häll av och skölj bönorna. Skala och skär bort rotstocken från ananasen. Skär fruktköttet i 1/2 cm små bitar.  Dela, kärna ur och skär paprikan i lika små bitar som ananasen. Strimla salladslöken. Blanda med smulad fetaost, olivolja, salt och peppar. Glaze: Blanda ihop ingredienserna till glazen.  Skär karrén i 1/2 cm tjocka skivor. Gnid in köttet med salt och peppar. Grilla det 3–4 minuter på varje sida.  Skär köttet tvärs över i tunna strimlor. Blanda med glazen. Servera med salsan i mjuka eller hårda tacoskal värmda på grillen. För alla Fri från gluten och ägg, om lämpliga tacoskal används.
Gör laktosfri: Använd grekisk originalfetaeller laktosfri salladsost. Välj lämpliga tacoskal. Bjud eventuellt med laktosfri gräddfil och riven hårdost.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt fetaost med tofu. Välj lämpliga tacoskal. Bjud eventuellt med Sour Supreme (innehåller soja) och riven tofu. 

Visningar: 576
Inlagt 2013-07-13 15:39:30