Receptbeskrivning

Aubergine- och zucchinilasagne

Ingredienser för
1 aubergine (à 250 g)
1 zucchini (à 300 g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 burk färdig tomatsås (à 500 g)
200 g färskost av philadelphiatyp
0.5 dl riven ost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt. Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar. Varva färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Servera med en grönsallad. För alla Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ. Använd riven ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskost /ostalternativ och smörj formen med mjölkfritt matfett.

Visningar: 543
Inlagt 2013-07-15 15:44:40