Receptbeskrivning

Fräs med chili

Ingredienser för
2 biff eller kycklingfilé
2 st chili i vinäger
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olja
1 st gul lök(ar)
1 st morot
3 dl broccolibuketter frysta
5 st champinjoner
1 dl vatten
2 msk mango chutney
2 msk kinesisk soja
0.5 msk maizena


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i fina strimlor. Låt chilifrukten rinna av. Skala vitlöksklyftan. Hacka chili och vitlök tillsammans.

2. Hetta upp en del av oljan i en stekpanna. Fräs köttstrimlorna tills de är genomstekta. Lägg i chili och vitlök mot slutet och låt det fräsa med utan att det bränns.

3. Ta upp köttet. Gör ren stekpannan, om det behövs, innan grönsakerna tillagas. Skala löken och skär den i klyftor. Skala moroten och strimla fint.

4. Fräs detta i resten av oljan ett par minuter. Lägg i broccolibuketter och sköljda klyftade champinjoner och låt dem fräsa med tills allt är mjukt men ändå har spänsten kvar.

5. Lägg nu tillbaka det stekta köttet med chilipepparn och låt alltsammans bli varmt. Blanda vatten, chutney, soja och majsena och häll ner i fräset under omrörning. När såsen tjocknat är det bra att smaka av om någon extra krydda behövs.

Visningar: 408
Inlagt 2013-07-14 11:16:41