Receptbeskrivning
Caesarsallad med knapriga kycklingklubbor
Ingredienser
för
4 st kycklingklubba(or)
3 romansallad
2 dl parmesanost finriven
1 st baguette liten
olivolja till stekning
flingsalt
svartpeppar nymald
1 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or)
1 tsk fransk senap
3 st sardellfiléer
1.5 dl olivolja
0.5 dl vatten
2 dl parmesanost finriven
3 romansallad
2 dl parmesanost finriven
1 st baguette liten
olivolja till stekning
flingsalt
svartpeppar nymald
1 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or)
1 tsk fransk senap
3 st sardellfiléer
1.5 dl olivolja
0.5 dl vatten
2 dl parmesanost finriven
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingklubborna på en plåt och pensla med lite olja. Salta och peppra runtom. Stek ca 30 minuter tills all köttsaft som rinner ut när du skär ett snitt är klar.
2. Gör dressingen under tiden. Koka upp vatten i en liten kastrull och sjud ägget i 2-3 minuter. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en mixerskål. Riv ner vitlök och tillsätt senap och sardeller. Mixa samman, häll sedan i oljan i en fin stråle och mixa till en slät dressing. Späd med vattnet och mixa lite till tills allt är väl blandat. Rör i osten.
3. Bryt bitar av baguetten och stek hastigt i olja. Salta med flingsalt.
4. Riv sallaten i en stor skål, häll på lite av dressingen. Strö i lite ost och peppra generöst med nymald grov svartpeppar. Servera salladen till kycklingen med krutongerna. Låt den rivna parmesanosten och pepparkvarnen gå runt.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Gör dressingen under tiden. Koka upp vatten i en liten kastrull och sjud ägget i 2-3 minuter. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en mixerskål. Riv ner vitlök och tillsätt senap och sardeller. Mixa samman, häll sedan i oljan i en fin stråle och mixa till en slät dressing. Späd med vattnet och mixa lite till tills allt är väl blandat. Rör i osten.
3. Bryt bitar av baguetten och stek hastigt i olja. Salta med flingsalt.
4. Riv sallaten i en stor skål, häll på lite av dressingen. Strö i lite ost och peppra generöst med nymald grov svartpeppar. Servera salladen till kycklingen med krutongerna. Låt den rivna parmesanosten och pepparkvarnen gå runt.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 457
Inlagt 2013-07-14 11:54:40