Receptbeskrivning
Traditionell rabarberpaj
Ingredienser
för
150 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk socker
2 msk kallt vatten
4 st rabarberstjälkar
2 msk socker
1 tsk kanel
1 msk potatismjöl
1 st ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk socker
2 msk kallt vatten
4 st rabarberstjälkar
2 msk socker
1 tsk kanel
1 msk potatismjöl
1 st ägg
Beskrivning
1. Blanda mjöl och socker i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Ta undan en tredjedel till lock och tryck ut resten i en pajform. Ställ den 30 minuter i kylen.
2. Värm ugnen till 225°. Skölj och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Blanda strösocker och kanel med potatismjöl och blanda med rabarbern. Lägg fyllningen i pajskalet. Forma långa rullar av den resterande degen och platta till dem. Lägg dem i rutmönster över fyllningen.
3. Vispa upp ägget och pensla degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
2. Värm ugnen till 225°. Skölj och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Blanda strösocker och kanel med potatismjöl och blanda med rabarbern. Lägg fyllningen i pajskalet. Forma långa rullar av den resterande degen och platta till dem. Lägg dem i rutmönster över fyllningen.
3. Vispa upp ägget och pensla degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Visningar: 435
Inlagt 2013-07-14 16:32:41





.jpg)
0 min