Receptbeskrivning

Tom kha gai

Ingredienser för
1 galangalrot eller i nödfall 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
3 st vitlöksklyfta(or)
2 citrongräs
2 st hönsbuljongtärning(ar) eller 3 msk fond
8 dl vatten
2 kokosmjölk
600 g kycklinglårfilé
olja
150 g haricots verts
2 st tomat(er)
2 msk strösocker
4 msk fisksås
flingsalt
jasminris
1 st röd chilifrukt
2 citrongräs


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Riset ska serveras i soppan för att suga upp den goda skyn.
1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
2. Skär galangalrot, vitlök och citrongräs i bitar. Koka tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk i 5–10 minuter.
3. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Fräs hastigt i olja, helst utan att de får färg.
4. Sila buljongen och häll den över kycklinglårfiléerna. Tillsätt haricots verts och tomater. Smaka av med strösocker, fisksås, salt och peppar.
5. Dela och kärna ur chilin. Strimla den fint. Garnera soppan med hälften och bjud resten bredvid för den som vill ha mer styrka.
6. Dela citrongräset till garneringen på längden och stick ner en halva i varje tallrik. Servera den heta soppan med nykokt jasminris.

Visningar: 510
Inlagt 2013-07-14 18:25:47