Receptbeskrivning
Frukostbröd
Ingredienser
för
1 jäst
50 g smör
5 dl mjölk
250 g keso naturell
1 msk sirap
0.5 tsk brödkrydda, mald
1.5 tsk salt
0.5 dl solrosfrön
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
1 st ägg
0.5 dl solrosfrö
50 g smör
5 dl mjölk
250 g keso naturell
1 msk sirap
0.5 tsk brödkrydda, mald
1.5 tsk salt
0.5 dl solrosfrön
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
1 st ägg
0.5 dl solrosfrö
Beskrivning
1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.
2. Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen minst 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 40 min.
3. Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar. Låt dem jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 min.
2. Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen minst 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 40 min.
3. Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar. Låt dem jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 min.
Visningar: 262
Inlagt 2013-07-15 08:54:09






0 min