Receptbeskrivning
Ingredienser
för
2 burk kikärter, 400 g
1 st gul lök
1 st lime, juice och skal
1 st pressad vitlöksklyfta
2 tsk mald spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk salt
0.5 dl hackad bladpersilja
1 tsk harissa eller sambal oelek
4 msk majsstärkelse
1 dl rapsolja
1 st gul lök
1 st lime, juice och skal
1 st pressad vitlöksklyfta
2 tsk mald spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk salt
0.5 dl hackad bladpersilja
1 tsk harissa eller sambal oelek
4 msk majsstärkelse
1 dl rapsolja
Beskrivning
1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Riv limeskal och pressa ur saften. 2. Mixa kikärter, lök, vitlök, limejuice och -skal, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk rapsolja. 3. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.
Visningar: 471
Inlagt 2013-07-15 09:35:58

