Receptbeskrivning

Kyckling med saffran och tomat

Ingredienser för
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
4 prt bulgur (fullkorn)
0.5 krm saffran
0.5 tsk salt
0.5 dl matyoghurt
1 krm svartpeppar
1 msk olja till stekning
tomat- och löksallad
1 liten rödlök
1 ask cocktailtomater
1 dl hackad basilika
1 msk pressad citron
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Stöt saffran och salt i en mortel och blanda med yoghurt och peppar. Häll yoghurt över filéerna och gnugga påsen så att marinaden fördelas över köttet. Tomat- och löksallad: Skala och skiva löken tunt. Halvera cocktailtomaterna. Blanda lök, tomat, hackad basilika med olja, citronsaft, salt och peppar. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en panna. Tag upp kycklingfiléerna ur marinaden och krydda dem med salt. Stek kycklingen ca 2 minuter på varje sida. Sänk temperaturen och stek ytterligare 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka i den och se att köttsaften är klar utan rosa inslag. Skiva kycklingfiléerna och servera med fullkornsbulgurn och tomatsalladen. För alla Rätten innehåller laktos och gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche.
Gör glutenfri: välj fullkornsris i stället för bulgur.

Visningar: 497
Inlagt 2013-07-15 15:43:03