Receptbeskrivning

Tomatsallad med rucola

Ingredienser för
1 silverlök
16 körsbärstomater
4 marinerade soltorkade tomater
3 msk pinjenötter
100 g rucolasallad
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och skiva löken tunt. Skölj och halvera tomaterna och strimla de soltorkade tomaterna. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Skölj rucolan och låt rinna av. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Vänd i lök och de båda tomatsorterna.  Lägg upp rucolan på ett serveringsfat eller i portionsskålar. Skeda över tomatblandningen och strö över pinjenötterna. Servera salladen till t.ex. pizza. För alla Fri från ägg, mjölk och gluten.

Visningar: 286
Inlagt 2013-07-15 15:42:23