Receptbeskrivning

Färsbiffar med ajvarcrème

Ingredienser för
ingredienser
1 dl vatten eller mjölk
2 msk ströbröd
500 g mager köttfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1 tsk timjan
1 gul lök
ajvarcrème
1 dl kvarg
200 g fetaost
2.5 msk ajvar relish
salt och peppar
pasta
4 prtioner fullkornspasta
1 msk citronolivolja
70 g färsk spenat
3 tomater


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda vatten eller mjölk med ströbröd, låt det svälla ca 10 minuter. Blanda färsen med salt. Rör ner ströbrödsblandningen, ägg, kryddor och lök. Forma 8 biffar av smeten (för 4 port). Ajvarcrème: Mixa kvarg, fetaost och ajvar till en crème, smaka av med salt och peppar. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med citronolivolja, spenat och tomater. Stek biffarna ca 4 minuter på varje sida. Servera biffarna med pasta och ajvarcrème. För alla Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt kvargen mot laktosfri cream cheese. Uteslut fetaosten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölkersättning, använd mjölkfritt ströbröd. Byt ut kvargen mot mjölpfritt anternativ och uteslut fetaosten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Visningar: 164
Inlagt 2013-07-15 15:42:47