Receptbeskrivning
Färsburgare med marinerad fetaost
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
1 msk olivolja
3 msk hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
0.5 citron (finrivet skal)
0.5 krm svartpeppar
50 g grovhackad fetaost
300 g lamm- eller nötfärs
1 ägg
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
1 rödlök
2 tomater
4 msk crème fraiche
1 msk chilisås
8 skivor franskbröd
4 salladsblad per hamburgare
3 msk hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
0.5 citron (finrivet skal)
0.5 krm svartpeppar
50 g grovhackad fetaost
300 g lamm- eller nötfärs
1 ägg
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
1 rödlök
2 tomater
4 msk crème fraiche
1 msk chilisås
8 skivor franskbröd
4 salladsblad per hamburgare
Beskrivning
Blanda olivolja, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor, finrivet skal av citron och svartpeppar. Blanda i grovhackad fetaost. Låt marinera ca 5 minuter. Blanda lamm- eller nötfärs med ägg, salt och peppar. Arbeta in den marinerade fetaosten. Forma till 4 burgare (för 4 port). Stek dem i olja 3-4 minuter på varje sida. Skala och skär rödlök i skivor. Skär tomater i skivor. Blanda crème fraiche med chilisås. Rosta franskbröd. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, salladsblad, lök, tomat, burgare och sås. För alla Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera brödet, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu, kontrollera brödet, byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port), kontrollera brödet.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera brödet, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu, kontrollera brödet, byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port), kontrollera brödet.
Visningar: 297
Inlagt 2013-07-15 15:41:07






0 min