Receptbeskrivning

Kyckling med tomatsallad och avokadoröra

Ingredienser för
ingredienser
900 g fast potatis
2 msk olja
salt och peppar
2 msk sweet chili
4 kycklingfiléer
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
tomatsallad
4 tomater
0.5 rödlök
1 msk olivolja
salt och peppar
avokadoröra
2 avokado
0.5 msk pressad limesaft
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225ËšC och sätt in en långpanna. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg potatisen i en bunke och ringla över hälften av oljan. Krydda med salt, peppar och blanda om. Häll potatisen på den förvärmda plåten och rosta ca 30 minuter. Rör runt då och då. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dem i en bunke. Häll på sweetchili, soja och pressa i vitlöken. Blanda väl. Tomatsallad: Skär tomaterna i små tärningar och skala och hacka löken. Blanda tomater och lök med resten av olivoljan och krydda med salt
och peppar. Avokadoröra: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadoköttet med limesaft och smaka av med salt och peppar. Stek kycklingen i resten oljan och krydda med salt och peppar. Servera kycklingen med tomatsalladen, avokadoröra, rostad potatis och resterande lime i klyftor. För alla Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 514
Inlagt 2013-07-15 15:40:48