Receptbeskrivning

Spenatpaj med getost

Ingredienser för
pajdeg
8 dl vetemjöl
300 g margarin eller smör
1 dl kallt vatten
fyllning
800 g bladspenat
3 vitlöksklyftor
20 marinerade soltorkade tomater
400 g getost
1 burk oliver (à 500 g)
Äggstanning
8 ägg
8 dl mjölk
2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225° C Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylskåp ca 30 minuter. Fyllning: Tina spenaten och krama ur vätskan. Skala och hacka vitlöken. Strimla tomaterna. Skär eller smula osten i mindre bitar. Låt oliverna rinna av. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna 30x40 cm (för 8 port). Nagga degen med en gaffel. Låt den stå kallt ca 30 min. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Fördela spenat, vitlök, tomater, ost och oliver på pajbotten. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera med tomater eller en sallad.

Visningar: 407
Inlagt 2013-07-15 19:01:24