Receptbeskrivning

KÃ¥lpudding

Ingredienser för
ingredienser
900 g fast potatis
600 g vitkål
2 msk smör eller margarin
2 msk honung
2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g blandfärs
2.5 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse (maizena)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Koka potatisen i saltat vatten. Skär bort den hårda rotstocken och strimla vitkålen. Bryn kålen lätt i matfettet i en stor stekpanna eller stekgryta. Rör om så att den inte bränns. Ringla över honungen. Salta och peppra en aning. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Bred ut färsen i en ugnssäker form och täck med den brynta kålen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Häll försiktigt av skyn som bildats i formen i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter. Red såsen med majsstärkelse
utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis och gärna lingonsylt.  För alla Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Visningar: 446
Inlagt 2013-07-15 19:04:01