Receptbeskrivning

Strawberry cloud cake

Ingredienser för
Botten
150 g digestivekex
1 dl kokosflingor
100 g smör, smält
Fyllning
2 st äggvitor rumsvarma
250 g jordgubbar
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljextrakt
Garnering
färska hallon
Bärsås
7 dl hallon
1 dl strösocker
2 tsk vatten


  15 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Lägg bakplåtspapper i bottnen av bakformen.

Botten:
Krossa kexen, tillsätt kokos & smält smör & blanda ihop.
Tryck ut i bakformen, behövs endast ett tunt lager. Ställ in i kylen.

Vispa äggvitor, socker, skivade jordgubbar, citronsaft & vanilj i en skål. Vispa på hög hastighet i 6-8 minuter, tills blandningen är tjock & fluffig & tills du inte känner några sockerkorn.

Häll blandningen ovanpå kexbottnen, stryk ut. Täck med bakplåtspapper & ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Kakan håller i upp till 1 månad i frysen i en lufttät burk

Bärsås:
Koka upp bär, socker & vatten.
Vill man inte ha några kärnor kvar så kan man pressa såsen genom en sil.

Såsen håller upp till 10 dagar i kylen.

Garnera kakan med hallon & bärssåsen.

Recept från http://www.annabel-langbein.com/recipes/strawberry-cloud-cake/410/

Visningar: 254
Inlagt 2013-07-16 11:26:25