Receptbeskrivning
Strawberry cloud cake
Ingredienser
för
Botten
150 g digestivekex 1 dl kokosflingor
100 g smör, smält
Fyllning
2 st äggvitor rumsvarma250 g jordgubbar
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljextrakt
Garnering
färska hallon Bärsås
7 dl hallon 1 dl strösocker
2 tsk vatten
Beskrivning
Lägg bakplåtspapper i bottnen av bakformen.
Botten:
Krossa kexen, tillsätt kokos & smält smör & blanda ihop.
Tryck ut i bakformen, behövs endast ett tunt lager. Ställ in i kylen.
Vispa äggvitor, socker, skivade jordgubbar, citronsaft & vanilj i en skål. Vispa på hög hastighet i 6-8 minuter, tills blandningen är tjock & fluffig & tills du inte känner några sockerkorn.
Häll blandningen ovanpå kexbottnen, stryk ut. Täck med bakplåtspapper & ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Kakan håller i upp till 1 månad i frysen i en lufttät burk
Bärsås:
Koka upp bär, socker & vatten.
Vill man inte ha några kärnor kvar så kan man pressa såsen genom en sil.
Såsen håller upp till 10 dagar i kylen.
Garnera kakan med hallon & bärssåsen.
Recept från http://www.annabel-langbein.com/recipes/strawberry-cloud-cake/410/
Botten:
Krossa kexen, tillsätt kokos & smält smör & blanda ihop.
Tryck ut i bakformen, behövs endast ett tunt lager. Ställ in i kylen.
Vispa äggvitor, socker, skivade jordgubbar, citronsaft & vanilj i en skål. Vispa på hög hastighet i 6-8 minuter, tills blandningen är tjock & fluffig & tills du inte känner några sockerkorn.
Häll blandningen ovanpå kexbottnen, stryk ut. Täck med bakplåtspapper & ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Kakan håller i upp till 1 månad i frysen i en lufttät burk
Bärsås:
Koka upp bär, socker & vatten.
Vill man inte ha några kärnor kvar så kan man pressa såsen genom en sil.
Såsen håller upp till 10 dagar i kylen.
Garnera kakan med hallon & bärssåsen.
Recept från http://www.annabel-langbein.com/recipes/strawberry-cloud-cake/410/
Visningar: 254
Inlagt 2013-07-16 11:26:25






15 min