Receptbeskrivning
Ugnsomelett med spenatstuvning
Ingredienser
för
2 st Ägg
2 tsk mjöl
3 dl mjölk (2 kkp)
0.5 tsk salt
spenat (fryst)
2 tsk mjöl
3 dl mjölk (2 kkp)
0.5 tsk salt
spenat (fryst)
Beskrivning
Vispa sönder äggen.
Rör ut vetemjölet i lite mjölk (eller gärna om du har en skakis) och tillsätt det till äggen.
Tillsätt resten av mjölken och saltet.
Häll upp i smord form.
225 gr ca 30 min, tills den blir hög på mitten och får fin färg.
Spenatstuvning
Fryst hackad spenat tinas i gryta, tillsätt vetemjöl eller majzena redning, lite salt och mjölk eller ev grädde.
Häll stuvningen på omeletten.
Rör ut vetemjölet i lite mjölk (eller gärna om du har en skakis) och tillsätt det till äggen.
Tillsätt resten av mjölken och saltet.
Häll upp i smord form.
225 gr ca 30 min, tills den blir hög på mitten och får fin färg.
Spenatstuvning
Fryst hackad spenat tinas i gryta, tillsätt vetemjöl eller majzena redning, lite salt och mjölk eller ev grädde.
Häll stuvningen på omeletten.
Visningar: 6337
Inlagt 2013-07-16 19:59:52






40 min.jpg)