Receptbeskrivning

Ugnspannkaka

Ingredienser för
2 st ägg
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl mjölk
250 g fläsk rimmat
1 msk milda flytande margarin
lingonsylt
1 vitkål finstrimlad


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Vispa äggen med 1 dl mjölk och häll ner mjölet. Vispa smeten slät och fortsätt sedan med resten av mjölken.
3. Tärna fläsket. Häll Milda i en stor gjutjärnspanna, stek fläsktärningarna. Det går också att lägga fläsktärningarna i en smord form eller långpanna, utan att steka dem.
4. Ställ in formen/plåten i ugnen på nedersta falsen. Sänk ugnen till 200°C och grädda pannkakan i ca 30 minuter.
5. Servera pannkakan varm med lingonsylt eller med finstrimlad vitkål smaksatt med lingonsylt.

Visningar: 606
Inlagt 2013-07-16 23:44:45