Receptbeskrivning
Mustig köttgryta med rödvin och vitlök
Ingredienser
för
500 g oxgrytbitar
0.5 frp bacon
2 msk touch of taste oxfond med rödvin
1.5 dl vatten
1 st röd paprika
8 st schalottenlök(ar)
10 st champinjoner
2 dl grädde
1 knippe timjan
salt och peppar
0.5 frp bacon
2 msk touch of taste oxfond med rödvin
1.5 dl vatten
1 st röd paprika
8 st schalottenlök(ar)
10 st champinjoner
2 dl grädde
1 knippe timjan
salt och peppar
Beskrivning
1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock. Mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan.
3. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
Servera med ris och grönsallad.
2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock. Mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan.
3. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
Servera med ris och grönsallad.
Visningar: 432
Inlagt 2013-07-17 21:20:29