Receptbeskrivning

Kabocha limpa

Ingredienser för
250 g mjöl
30 g socker
1 krm salt
30 g margarin
200 g kabocha utan skal (japansk pumpa)
1 dl mjölk
3 g torrjäst


  180 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda de torra ingredienserna.
Skala och skär kabochan i bitar. Kör i matberedare.
Smula margarinet i mjölet och blanda i kabochan.

Värm mjölken till 40 grader. Blanda i lite i taget i mjölket och knåda till en fin deg, ca 10 min.

Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
Smöra och bröda under tiden en avlång brödform (Om du inte formar till små bullar istället)

När degen jäst klart knåda den och forma till en lagom avlång limpa och lägg i formen eller till små bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.

Lägg på en bakduk och låt jäsa ytterligare 20 min.
Sätt ugnen på 175 grader.

Låt brödet grädda ca 20 min eller tills de är färdiga.

Visningar: 500
Inlagt 2013-07-19 12:51:47