Receptbeskrivning

GRILLAD SPARRISSALLAD MED KARAMELLISERAD RÖDLOK OCH MOZZARELLA

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
2 knippen grön sparris
1/2 dl pinjenötter
2 mozzarellaostar
1 I blandad sallad, t ex frisé.
salladsskott och mangoldskott

Karamellisera rödlök
2 rödlökar
4 msk råsocker
4 msk smör

Krutonger
l liten baguette
olivolja

3 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
salt och svartpeppar

Grilla sparrisen i grillpanna eller på grill. Rosta pinjenötterna i torr panna. Riv mozzarellan i bitar. Riv ocn skölj salladen.

Karamellisera Rödlök: Skala och skär röclloken i klyftor. Smällt råsockret i en panna. tillsätt smöret och låt smälta. Tillsätt rödlöken, karamellisera
5-8 minuter.

Krutonger: Skär baguetten i tunna skivor. Stek dem krispiga i olivolja, låt rinna av på
hushållspapper.

Blanda sallad, sparris, mozzarella och rödlök. Vänd med balsamvinager, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrik. tillsätt krutongerna och avsluta med att strö över pinjenötterna.

Vinförslag 2076 Fleur du Cap Sauvignon Blanc Unfillered. Sydafrika

Visningar: 560
Inlagt 2013-07-19 13:52:58