Receptbeskrivning
Thaicurry med grönsaker
Ingredienser
för
1 tsk grön thaicurrypasta
1 msk neutral olja
1 burk kokosmjölk
1 dl grönsaksbuljong
1 fänkål
1 blomkålshuvud
1 zucchini
4 potatisar
1 knippa vårlök
1 röd lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 knippa färsk koriander
1 tsk thailändsk fisksås
1 msk neutral olja
1 burk kokosmjölk
1 dl grönsaksbuljong
1 fänkål
1 blomkålshuvud
1 zucchini
4 potatisar
1 knippa vårlök
1 röd lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 knippa färsk koriander
1 tsk thailändsk fisksås
Beskrivning
1. Dela blomkålen i buketter. Skär fänkål, zucchini och paprika i strimlor. Skala och strimla den röda löken. Strimla vårlöken. Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek först currypastan någon minut. Häll på kokosmjölken. Lägg i fänkål och blomkål först. Låt koka i 10 minuter.
2. Skala potatisarna. Dela dem på längden. Spä grytan med buljongen till lagom konsistens. Lägg i zucchini, potatis, vårlök, rödlök och paprika. Koka på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter.
3. Pressa ner vitlöken och rör om. Smaksätt med strimlad koriander, salt och peppar.
2. Skala potatisarna. Dela dem på längden. Spä grytan med buljongen till lagom konsistens. Lägg i zucchini, potatis, vårlök, rödlök och paprika. Koka på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter.
3. Pressa ner vitlöken och rör om. Smaksätt med strimlad koriander, salt och peppar.
Visningar: 570
Inlagt 2013-07-19 21:18:58

