Receptbeskrivning
Pizza med skinka, champinjoner och mozzarella
Ingredienser
för
25 g jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
6 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 st burkar italienska plommontomater
2 msk god kallpressad olivolja
2 vitlök
2 färsk basilika
400 g vanlig komozzarella
200 g italiensk tunt skuren skinka
1 burk champinjoner
1 ruccola
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
6 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 st burkar italienska plommontomater
2 msk god kallpressad olivolja
2 vitlök
2 färsk basilika
400 g vanlig komozzarella
200 g italiensk tunt skuren skinka
1 burk champinjoner
1 ruccola
Beskrivning
1. Smula jästen i en bunke och häll över fingervarmt (37 grader) vatten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, mjöl och socker och arbeta ihop till en deg. Degen kan också göras i matberedare om så önskas.
2. Jäs degen övertäckt 0.5-1 timme. Kavla sedan ut degen till önskad form och lägg på bakplåt.
3. Sätt ugnen på 200 grader och gör tomatsåsen: Skölj och skär ner de hela tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken och hacka basilikan. Tillsätt tillsammans med socker, olivolja och salt. Lägg ut såsen på den utkavlade degen.
4. Lägg ut komozzarellan, skinkan och champinjonerna på pizzan. In med den i ugnen tills den fått lite färg, cirka 20 minuter.
5. Ta ut pizzan och lägg över lite ruccola blandat med lite ost och svartpeppar.
2. Jäs degen övertäckt 0.5-1 timme. Kavla sedan ut degen till önskad form och lägg på bakplåt.
3. Sätt ugnen på 200 grader och gör tomatsåsen: Skölj och skär ner de hela tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken och hacka basilikan. Tillsätt tillsammans med socker, olivolja och salt. Lägg ut såsen på den utkavlade degen.
4. Lägg ut komozzarellan, skinkan och champinjonerna på pizzan. In med den i ugnen tills den fått lite färg, cirka 20 minuter.
5. Ta ut pizzan och lägg över lite ruccola blandat med lite ost och svartpeppar.
Visningar: 294
Inlagt 2012-01-31 21:44:04

