Receptbeskrivning
Ugnspannkaka
Ingredienser
för
100 g havregryn
40 g sötningsströ
5 g bakpulver
10 g kanel
3 g salt helst joderad
125 g kvarg 0,3%
100 g mjölk
250 g Ägg ca 4-5 st.
40 g sötningsströ
5 g bakpulver
10 g kanel
3 g salt helst joderad
125 g kvarg 0,3%
100 g mjölk
250 g Ägg ca 4-5 st.
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 °C.
Väg upp (och häll) de blöta ingredienserna i en bunke och vispa det sedan lite snabbt så det blir en jämn smet.
Väg upp de torra ingredienserna och vispa ner i bunken med det övriga så att det blir en homogen smet, låt stå och "svälla" i 5-10 minuter.
Smörj en passande form (ca 20x25 cm ger en lagom tjock).
Häll upp smeten i formen och grädda i ugnen strax under mitten i cirka 20 minuter eller tills den är fast i mitten (kolla med sticka eller peta med fingret), avsluta eventuellt på "grilleffekt" i några minuter för att få en fin skorpa!
Väg upp (och häll) de blöta ingredienserna i en bunke och vispa det sedan lite snabbt så det blir en jämn smet.
Väg upp de torra ingredienserna och vispa ner i bunken med det övriga så att det blir en homogen smet, låt stå och "svälla" i 5-10 minuter.
Smörj en passande form (ca 20x25 cm ger en lagom tjock).
Häll upp smeten i formen och grädda i ugnen strax under mitten i cirka 20 minuter eller tills den är fast i mitten (kolla med sticka eller peta med fingret), avsluta eventuellt på "grilleffekt" i några minuter för att få en fin skorpa!
Visningar: 327
Inlagt 2013-07-21 08:28:00






30 min