Receptbeskrivning

Fiskgryta med saffran och kräftor

Ingredienser för
500 g ryggfilé av hoki eller torsk, tinad
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
2 st selleristjälkar
300 g tomater
olivolja
0.5 g saffran
1 dl vitt vin
2.5 dl mellangrädde
1 msk fiskfond, från flaska
salt
tabasco
200 g kräftstjärtar, avrunnen vikt
hackad persilja
pasta eller ris


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Skär den tinade fisken i rejäla bitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla sellerin och grovhacka tomaterna.
2 Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.
3 Späd med vin, grädde och fond. Koka såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco.4 Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda försiktigt ner kräftorna och strö över persilja.

Visningar: 1032
Inlagt 2013-07-21 11:05:48