Receptbeskrivning

Quiche Lorraine (Ost -och skinkpaj)

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
150 g rökt skinka
250 g riven ost, tex grevé
4 ägg
4 dl mellangrädde
ca 1 krm salt
ca 1 krm mald svartpeppar

Hacka snabbt ihop allt till pajdegen. Tryck ut den i pajform (ca 25 cm i diam). Kyl degen 15 min. Förgrädda i 200 grader ca 10 min. Skär skinkan i små tärningar. Lägg ost och skinka i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över skinkan och osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Servera med en god sallad.

Visningar: 326
Inlagt 2012-02-02 00:04:12