Receptbeskrivning
Omuraisu
Ingredienser
för
Demiglaze sås
2 msk ostronsås 3 msk chuno sås
6 msk ketchup
1 msk japansk soja
1 msk socker
1 msk mjölk
1 msk matgrädde (kan bytas ut mit mjölk)
1 tsk smör
Ketchup ris
250 g kokt ris (japanskt)1 st lök
1 st morot
5 st wienerkorvar (små)
2 msk ketchup
1 tsk buljong
salt och peppar
1 msk sesamolja
Omelett
1 st ägg (l)1 tsk majonnäs
1 msk mjölk
smör till stekning
Beskrivning
Demiglaze-sås:
Ha i alla ingredienserna, förutom mjölken, grädden och smöret, i en kastrull. När det börjar koka ha i mjölken och grädden. Låt bli varm under omrörning, men låt det inte koka!
När såsen är varm ha i smöret.
Ketchup Ris:
Skär löken i kuber, riv moroten på grövsta.
lägg i en värmetålig burk tillsammans med 1 tsk vatten och kör i mikron i 3 min på 500kW.
Skär winerkorna i skivor. Ha i sesamoljan i en stekpanna och fräs lök, morötter och korven. Blanda i ketchup, buljong, salt och peppar.
Omelett:
Knäck ägget i en skål och ta bort de vita "strängarna"
Blanda i mjölk och majonnäs. Vispa inte för hårt så att det blir skummigt.
Ha i smör i en panna, när smöret smällt ta hushållspapper och torka botten på pannen. Ha i äggblandningen, lägg på ris i mitten och vik in kanterna på ägget över riset från ena sidan tills det är halvvikt över.
Flytta omeletten till kanten av pannan. Låt pannan och tallriken bilda ett V och häll omeletten över till tallriken.
Värm demiglaze såsen om den svalnad och häll på sås och servera.
Ha i alla ingredienserna, förutom mjölken, grädden och smöret, i en kastrull. När det börjar koka ha i mjölken och grädden. Låt bli varm under omrörning, men låt det inte koka!
När såsen är varm ha i smöret.
Ketchup Ris:
Skär löken i kuber, riv moroten på grövsta.
lägg i en värmetålig burk tillsammans med 1 tsk vatten och kör i mikron i 3 min på 500kW.
Skär winerkorna i skivor. Ha i sesamoljan i en stekpanna och fräs lök, morötter och korven. Blanda i ketchup, buljong, salt och peppar.
Omelett:
Knäck ägget i en skål och ta bort de vita "strängarna"
Blanda i mjölk och majonnäs. Vispa inte för hårt så att det blir skummigt.
Ha i smör i en panna, när smöret smällt ta hushållspapper och torka botten på pannen. Ha i äggblandningen, lägg på ris i mitten och vik in kanterna på ägget över riset från ena sidan tills det är halvvikt över.
Flytta omeletten till kanten av pannan. Låt pannan och tallriken bilda ett V och häll omeletten över till tallriken.
Värm demiglaze såsen om den svalnad och häll på sås och servera.
Visningar: 490
Inlagt 2013-07-21 19:42:23






40 min