Receptbeskrivning

PIZZA

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
PIZZA
(6 port)
DÉG
31/2 dl vatten, iskallt
50 g jäst
2 msk matolja
(obsl ej olivolja)
ca 10 dl mjöl
1 msk salt
ToMATsÃ…s
1 burk krossade tomater.
italienska
100 g olivolja (knappt 1 dl)
1/2 tsk peppar
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
DEG= Höll vattnet i en bunke, tillsöttjöst och olja, vispa ihop.
Tillsätt mjölet. Knåda eller låt en degmaskin arbeta degen till
en jömn degboll. Lät degen jösa í en stor degbunkei11/2-2
timmar. Ta upp degen, tillsatt salt och lite mjöl. Dela och tor-
ma degen till ó bollar E: cirka 200 g, Lagg upp dem på ett tat
och stöll in i kylen; lagg plasttilm eller en blöt handduk över
degen. LÃ¥t degen vila i kylen i minst 5 timmar.
TOMATSÃS» lïåör ihop alla ingredienser till tornatsêsen.
Ta ut degbollarna ur kylen. Forma sedan runda pizzor genom
att kavla degen. Bred tomatsåsen på pizzorna, toppa med
valfri topping och grödda pizzan i 250° i 10 minuter.
DELLATTORES CAPRICCIOSM Skinka, champinjoner, kronört-
skockor och mozzarella
TIROLESE» Rökt italienskt spöck, gorgonzola och mozzarella.

Visningar: 353
Inlagt 2013-07-21 20:04:21