Receptbeskrivning
Kladdig chokadkaka med tofu och rom
Ingredienser
för
50 g hot-cake mix
30 g mandelmjöl
15 g kakao
1 st ägg
2 msk sojamjölk
100 g tofu (bomull eller silkestyp)
3 msk socker
30 g choklad
1 msk sesamolja
2 msk rom
dl tranbär
dl hackade valnötter
30 g mandelmjöl
15 g kakao
1 st ägg
2 msk sojamjölk
100 g tofu (bomull eller silkestyp)
3 msk socker
30 g choklad
1 msk sesamolja
2 msk rom
dl tranbär
dl hackade valnötter
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. blanda
Smält smöret med oljan i en värmefast form i mikron, rör om noga.
Blanda ägg, mjölk, tofu och socker i en mixer och kör till en slät smet.
Blanda i den smälta chokladen, tranbären, valnötterna och alkoholen. Blanda sedan försiktigt med mjölblandingen till en jämnt smet.
Ha i smeten i en ugnsfast form och grädda ca 35-40min.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. blanda
Smält smöret med oljan i en värmefast form i mikron, rör om noga.
Blanda ägg, mjölk, tofu och socker i en mixer och kör till en slät smet.
Blanda i den smälta chokladen, tranbären, valnötterna och alkoholen. Blanda sedan försiktigt med mjölblandingen till en jämnt smet.
Ha i smeten i en ugnsfast form och grädda ca 35-40min.
Visningar: 201
Inlagt 2013-07-22 19:14:38






45 min