Receptbeskrivning

Pannbiffar med ljummen spenatsallad

Ingredienser för
500 g färs max 10%
1 st ägg
2 msk ströbröd
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 tsk oregano
1 msk olivolja
till salladen
10 st soltorkade tomater, torra
0.5 st gul lök
1 msk olivolja
1 st påse bladspenat
200 g haricots verts
20 st svarta oliver
150 g feta ost max 10%


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blötlägg de soltorkade tomaterna i ca 20 minuter. Blanda färsen med ägg och ströbröd. Tillsätt finhackad lök och rivna vitlöksklyftor. Rör till sist ner oregano och krydda med salt och peppar. Forma till fyra biffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna. Gör sedan spenatsalladen. Hacka löken fint. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Förväll bönorna snabbt, låt rinna av och blanda i. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda i tillsammans med oliverna. Dela salladsosten i
bitar och strö över. Servera den ljumna salladen.

Visningar: 451
Inlagt 2013-07-23 07:26:12