Receptbeskrivning

Indisk kycklinggryta med curry och grädde

Ingredienser för
1 st majskyckling
2 st gula lökar
2 st potatisar
2 st morötter
2 st röda äpplen, söta
4 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 msk ingefära, riven
5 st kardemummakärnor, hela
1 dl vatten
1 tsk garam masala
2 tsk currypulver
salt och peppar, efter smak
1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälf
koriander, hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär upp alla grönsaker, vitlöken och äpplet i 3 cm stora bitar. 2. Stycka upp kycklingen i delar och bryn i stekpanna med lite smör. 3. Bryn grönsakerna och frukten i en gjutjärnsgryta. 4. Pudra över kryddorna. 5. Lägg därefter ner kycklingen i gjutjärnspannan och häll över grädden, vatten och mango chutney. 6. Låt puttra i grytan med lock tills kycklingen släpper från benen, i cirka 30 minuter. 7. Smaka av grytan med salt och peppar. 8. Garnera med hackad koriander.

Visningar: 465
Inlagt 2013-07-23 07:42:23