Receptbeskrivning
Stekt strömming med potatismos
Ingredienser
för
30 strömmingsflundror (klippta)
3 ägg
4 dl mjölk
1 dl fransk senap
1 dl svensk senap
salt, peppar
1 dl rågmjöl
1 dl veteströ
potatismos:
800 g mjölig potatis
4 dl mjölk
100 g smör
salt, peppar, muskot
3 ägg
4 dl mjölk
1 dl fransk senap
1 dl svensk senap
salt, peppar
1 dl rågmjöl
1 dl veteströ
potatismos:
800 g mjölig potatis
4 dl mjölk
100 g smör
salt, peppar, muskot
Beskrivning
1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset och eventuellt med lite skysås.
2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset och eventuellt med lite skysås.
Visningar: 795
Inlagt 2013-07-23 18:53:41

