Receptbeskrivning
Smulpaj med äpplen och nötter
Ingredienser
för
100 g smör
2 dl socker
1 tsk kanel
2 dl mjöl
1 dl hasselnötter hackade
4 st äpple(n)
3 msk strösocker
1 tsk kanel
2 dl socker
1 tsk kanel
2 dl mjöl
1 dl hasselnötter hackade
4 st äpple(n)
3 msk strösocker
1 tsk kanel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar. Vänd runt äppelbitarna i lite kanelsocker.
3. Smörj en vid pajform med en klick smör och lägg i äpplen.
4. Lägg rumsvarmt smör, socker, mjöl och nötter i en bunke och smula ihop det med fingrarna tills allt har blandat ihop sig eller använd en matberedare.
5. Täck pajen med smulpaj och strö lite extra hasselnötter över.
6. Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig.
Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler
Mölstads vintips till pajen:
En smakrik efterrätt med nötter som passar bäst till det söta Commandaria från Cypern eller en lättare söt Madeira.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar. Vänd runt äppelbitarna i lite kanelsocker.
3. Smörj en vid pajform med en klick smör och lägg i äpplen.
4. Lägg rumsvarmt smör, socker, mjöl och nötter i en bunke och smula ihop det med fingrarna tills allt har blandat ihop sig eller använd en matberedare.
5. Täck pajen med smulpaj och strö lite extra hasselnötter över.
6. Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig.
Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler
Mölstads vintips till pajen:
En smakrik efterrätt med nötter som passar bäst till det söta Commandaria från Cypern eller en lättare söt Madeira.
Visningar: 430
Inlagt 2013-07-23 19:34:07






30 min