Receptbeskrivning

Baba ganoush

Ingredienser för
2 st aubergine stora
1 dl tahini
1 dl citronsaft
salt
olivolja
granatäppelkärnor eller tomattärningar till garnering


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ett av de viktigaste inslagen på mezebordet. Auberginer är vanliga i det libanesiska köket och förekommer i många rätter.

1.Värm ugnen till 250 grader. Skölj auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de inte spricker i ugnen.

2.Lägg auberginerna i en eldfast form och rosta dem i ugnen i 15–20 minuter. Man kan också steka dem ovanpå spisen.

3.Ta ut dem när de blivit alldeles svarta och skala dem under rinnande vatten. Låt rinna av i durkslag i 15 minuter.

4.Grovhacka och kör dem sedan i mixer tillsammans med tahini, citronsaft, vitlök och salt.

5.Häll upp i en liten skål och gör en grop i mitten. Fyll gropen med olivolja och dekorera med granatäppelkärnor eller tomattärningar.

Recept Chef Ramzi
Foto Bruno Ehrs

Visningar: 246
Inlagt 2013-07-23 19:36:17