Receptbeskrivning
Baba ganoush
Ingredienser
för
2 st aubergine stora
1 dl tahini
1 dl citronsaft
salt
olivolja
granatäppelkärnor eller tomattärningar till garnering
1 dl tahini
1 dl citronsaft
salt
olivolja
granatäppelkärnor eller tomattärningar till garnering
Beskrivning
Ett av de viktigaste inslagen på mezebordet. Auberginer är vanliga i det libanesiska köket och förekommer i många rätter.
1.Värm ugnen till 250 grader. Skölj auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de inte spricker i ugnen.
2.Lägg auberginerna i en eldfast form och rosta dem i ugnen i 15–20 minuter. Man kan också steka dem ovanpå spisen.
3.Ta ut dem när de blivit alldeles svarta och skala dem under rinnande vatten. Låt rinna av i durkslag i 15 minuter.
4.Grovhacka och kör dem sedan i mixer tillsammans med tahini, citronsaft, vitlök och salt.
5.Häll upp i en liten skål och gör en grop i mitten. Fyll gropen med olivolja och dekorera med granatäppelkärnor eller tomattärningar.
Recept Chef Ramzi
Foto Bruno Ehrs
1.Värm ugnen till 250 grader. Skölj auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de inte spricker i ugnen.
2.Lägg auberginerna i en eldfast form och rosta dem i ugnen i 15–20 minuter. Man kan också steka dem ovanpå spisen.
3.Ta ut dem när de blivit alldeles svarta och skala dem under rinnande vatten. Låt rinna av i durkslag i 15 minuter.
4.Grovhacka och kör dem sedan i mixer tillsammans med tahini, citronsaft, vitlök och salt.
5.Häll upp i en liten skål och gör en grop i mitten. Fyll gropen med olivolja och dekorera med granatäppelkärnor eller tomattärningar.
Recept Chef Ramzi
Foto Bruno Ehrs
Visningar: 246
Inlagt 2013-07-23 19:36:17






1 min