Receptbeskrivning
Kycklingspett med tzatziki, tomatsallad och klyftpotatis
Helena Timóteo via M F
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé
3 st vitlöksklyftor
1 st citron
1 dl olivolja
1 tsk rosmarin
salt
peppar
250 g kesella
1 st gurka
200 g körsbärstomater
100 g babyspenat
pinjenötter
basilika, färsk
potatis
grillspett
3 st vitlöksklyftor
1 st citron
1 dl olivolja
1 tsk rosmarin
salt
peppar
250 g kesella
1 st gurka
200 g körsbärstomater
100 g babyspenat
pinjenötter
basilika, färsk
potatis
grillspett
Beskrivning
Kycklingspett:
Blanda olivolja, citronsaft, en vitlöksklyfta samt rosmarin till en marinad. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt gärna stå en stund. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla eller stek i grillpanna. Salta och peppra.
Tzatziki:
Riv gurkan grovt med rivjärn. Krama ur vätskan och blanda med kesellan. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor. Smaksätt med lite citronsaft och salt och peppar.
Tomatsallad:
Halvera tomaterna. Blanda med babyspenat och några hackade basilikablad. Toppa med pinjenötter.
Klyftpotatis:
Skär potatisarna i klyftor och blanda med lite olivolja. Strö på lite salt (gärna flingsalt) och ställ in i ugnen 225 grader ca 30 min.
Blanda olivolja, citronsaft, en vitlöksklyfta samt rosmarin till en marinad. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt gärna stå en stund. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla eller stek i grillpanna. Salta och peppra.
Tzatziki:
Riv gurkan grovt med rivjärn. Krama ur vätskan och blanda med kesellan. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor. Smaksätt med lite citronsaft och salt och peppar.
Tomatsallad:
Halvera tomaterna. Blanda med babyspenat och några hackade basilikablad. Toppa med pinjenötter.
Klyftpotatis:
Skär potatisarna i klyftor och blanda med lite olivolja. Strö på lite salt (gärna flingsalt) och ställ in i ugnen 225 grader ca 30 min.
Visningar: 519
Inlagt 2013-07-25 06:30:54

