Receptbeskrivning
Choklad- och cheesecakemuffins
Ingredienser
för
3.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
125 g smör
2.5 dl råsocker
3 st ägg
1.25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjölk
300 g philadelphiaost
0.75 dl strösocker
1 msk pressad citron
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
125 g smör
2.5 dl råsocker
3 st ägg
1.25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjölk
300 g philadelphiaost
0.75 dl strösocker
1 msk pressad citron
Beskrivning
Muffinsmet:
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen.
2. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.
Fyllning:
3. Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.
4. Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet.
5. Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen.
2. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.
Fyllning:
3. Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.
4. Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet.
5. Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.
Visningar: 237
Inlagt 2013-07-25 19:13:32






45 min